Dr. sc. Branko Bogdanić
Abdominalna i digestivna kirurgija, Opća kirurgija -
 • Zvanje Specijalist opće kirurgije (Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu)
  Subspecijalist abdominalne/digestivne kirurgije
 • Aktivnosti
  • Zavod za onkološku kirurgiju, KBC Zagreb
 • Dostignuća
  • Doktorirao s temom Analiza uporabe antimikrobnih lijekova i mikrobioloških nalaza kao metoda praćenja prevalencije bolničkih infekcija u kliničkoj bolnici
  • Predaje na više poslijediplomskih studija i poslijediplomskih tečaja stalnog medicinskog usavršavanja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • Objavio 7 znanstvenih i stručnih radova u međunarodnim, recenziranim časopisima, 2 poglavlja u knjigama, te preko 20 priopćenja na znanstvenim i stručnim kongresima
  • Član je Hrvatskog kirurškog društva, Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju, Hrvatskog društva za ubrzani oporavak nakon kirurškog zahvata (CRO_ERAS)

Branko Bogdanić rođen je u Zagrebu 1981, gdje je završio XV gimnaziju (MIOC), a potom Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (2006). Pripravnički staž je odradio u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Sljedećih godinu dana radi u Institutu za antropologiju, pod nadzorom akademika Pavla Rudana.

Početkom 2009. god. započinje specijalzaciju iz opće kirurgije u KBC-u Zagreb i upisuje doktorski studij na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Doktorirao je u srpnju 2013. god. s temom Analiza uporabe antimikrobnih lijekova i mikrobioloških nalaza kao metoda praćenja prevalencije bolničkih infekcija u kliničkoj bolnici. Krajem 2013. god. završava specijalizaciju iz opće kirurgije, te je stalno zaposlen u Zavodu za onkološku kirurgiju, KBC Zagreb.

Znanstveno zvanje znanstveni suradnik stekao je 2014.god. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Subspecijalizaciju iz abdominalne/digestivne kirurgije završava 2018. god. Predaje na više poslijediplomskih studija i poslijediplomskih tečaja stalnog medicinskog usavršavanja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Objavio je 7 znanstvenih i stručnih radova u međunarodnim, recenziranim časopisima, 2 poglavlja u knjigama, te preko 20 priopćenja na znanstvenim i stručnim kongresima.

Član je Hrvatskog kirurškog društva, Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju, Hrvatskog društva za ubrzani oporavak nakon kirurškog zahvata (CRO_ERAS).

Oženjen je, otac dvije kćeri, a u slobodno vrijeme se bavi tenisom i skijanjem.